Fotogalerij
Onze foto's kan je bekijken op onze facebook-pagina

Donderdag 3 april 2014
Momenteel is er nog steeds geen internet. De berichtgeving gebeurt via de sms’en en telefoontjes van onze leerkrachten juf. Kristel en juf. Melissa. In Wortel is alles prima in orde. De kinderen amuseren zich en het weer is er ook nog steeds prachtig.

Vandaag stonden we fris op, het wordt voor sommigen van ons zeer spannend. Naast het vilten, mogen we vandaag echt brood bakken en hebben we vanavond een heuse fuif. Hopelijk kunnen we snel terug op het internet voor de foto’s.

Woensdag 2 april 2014
Alle kinderen hebben vandaag een superdag gehad: naast de workshops opnieuw schitterend weer en veel plezier in de buitenspeeltuin.
Vandaag maakten we een tocht met de huifkar met ons groepje het was zeer leuk: overal weiden en dieren. We mochten ook in de tuin werken en de kruiden verzorgen. Van sommige kruiden mochten we ook proeven: bitter!
Daarna gaven we opnieuw alle dieren eten, in het bijzonder FIEN en mochten we ons nog even uitleven op de speelweide.

Nu snel ons dagboek aanvullen en daarna mogen we opnieuw lekker gaan eten.

De juffen zeggen dat de internetverbinding is uitgevallen. Jammer, want de foto’s zijn heel tof.

Dinsdag 1 april 2014 (zie sfeerbeelden bij fotogalerij)
Na een rustige nacht genoten we deze ochtend van een lekker boterham. We konden kiezen bruin of wit, met verschillende soorten beleg: speculoospasta, boerenham, kaas, worst, choco, … We mochten na ons ontbijt van de juffen nog even genieten van een stralend ochtendzonnetje buiten. Daarna moest er opnieuw gewerkt worden: broodjes bakken (groep 1) en vilten (groep 2). In de namiddag mocht opnieuw een groep de koeien melken en de dieren verzorgen en voederen.
Vanavond is het spelletjesavond. We kijken er echt al naar uit.

Maandag 31 maart 2014 (zie sfeerbeelden bij fotogalerij)
Vandaag kwamen we om 12.00 aan. Eerst kregen we een rondleiding op de boerderij, daarna mochten we naar onze kamers. Super leuk! ’s Middags konden we genieten van een gezonde groentesoep, balletjes in tomatensaus met puree en als toetje vanillepudding met muizenstrontjes.
Na het melken van koeien en de kennismaking met Fien, het varken, mochten we ons echt uitleven in de speeltuin. We hebben onze brieven naar het thuisfront geschreven, een douche genomen en ons bedje ingedoken. Goede nacht!

Onder een fantastische lentezon arriveerden onze kinderen rond de middag in Wortel. Na de lunch mochten Romy, Beau, Amber, Lucie, Matthis, Ryad, Kyan, Nathan, Roel, Xander, Viggo en Vic (groep 1) zich al meteen uitleven bij de dieren. Mona, Enea, Yuna, Skye, Jens, Victor, Tay, Yentl, Giovanni, Kenji, Daan en Désiré (groep 2) maakten kennis met de koeien en leerden al meteen hoe ze een koe efficiënt kunnen melken.

Vanaf morgenmiddag zal je de eerste foto’s kunnen bekijken bij fotogalerij en zal je ook de eerste dagboeknotities (waar ze deze avond aan werken) lezen van onze kinderen.

Wordt vervolgd … vanwege het boerderijteam.

Comments are closed.