Fotogalerij
Onze foto's kan je bekijken op onze facebook-pagina

Vrijdag 29 maart 2013
De laatste ochtend, de laatste keer werken in de moestuin, de laatste keer broodjes bakken, … We zijn eigenlijk wel een beetje moe. Nu gaan we nog genieten van een lekkere spaghetti en daarna keren we naar huis terug. Tot straks, mama en papa!
We komen aan rond 15.00.

Donderdag 28 maart 2013
Vandaag hadden we extra geluk met het weer: een leuke winterzon om in te spelen en te werken. De activiteiten waren opnieuw zeer gevarieerd: groep 2 maakte een fantastische toer met de huifkar doorheen het weidse Limburgse landschap en mocht daarna met aangepaste materialen in de moestuin werken; groep 1 was deze ochtend vaardig met handgeschept papier en ontdekte deze namiddag alle verdoken geheimen van de kip.

Het middageten was opnieuw lekker: na de soep volgde vers gemaakte wortelpuree met worst en als dessert kregen we allemaal verse vanillepudding.

Op dit moment kijken we al enorm uit naar vanavond, want dan krijgen we een echte fuif. Eerst moeten we wel nog ons dagboek invullen en daarna maken we ons op om naar het feest te gaan. Tot morgen!

De sfeerbeelden van vandaag kan je bekijken vanaf morgenmiddag.

Woensdag 27 maart 2013
Deze ochtend hebben we opnieuw lekker en lang ontbeten. Daarna mochten we met zijn allen de dieren gaan voederen. Zeer fijn. Maar nu zijn we al weer sterk geconcentreerd bezig: de workshop KIP. We krijgen zeer veel informatie over de kip en de verschillende soorten eieren, daarna mogen we met eierschalen kunstwerkjes maken. Opnieuw iets om vrijdag van te genieten.

Op dit moment kijken we al hard uit naar het middageten, want we krijgen namelijk FRIETJES. Wel met een gezonde toets: sla, worteltjes en kip. En ons nagerecht wordt een ijsje … dat belooft …

Deze namiddag maakt groep 1 nog een tocht met de huifkar en groep 2 gaat de tuin omploegen. We vragen ons nu al af hoe we dat gaan doen in dit zonnig koude weer, maar de boer heeft een oplossing, zegt hij. We zijn benieuwd.

Tot nu toe genieten we met volle teugen van onze boerderijklassen en het weer valt ook dik mee.
Dinsdag 26 maart 2013
Deze ochtend plaatste juf Melissa al een eerste reeks foto’s op de website. Na de eerste nacht waren we deze ochtend al vroeg uit de veren. Na het ontbijt trok groep 1 naar de stallen voor eerst de dieren te voederen. Ze maakten kennis met Fien, een hele belevenis: een dik aanhankelijk varkentje! Groep 2 leerden wol van schaapjes bewerken en maakten uiteraard ook geweldige vilten tassen.

’s Middags hadden we allen een ‘reuzehonger’ … Het was alweer zeer lekker: soep, balletjes in tomatensaus met aardappelpuree en … voor dessert … verse rijstpap.

Na het middageten mochten we broodjes bakken en zelf papier scheppen en bewerken met natuurlijke materialen. Een hele onderneming …  Vrijdagavond gaat iedereen onze kunstwerken kunnen bewonderen en kunnen genieten van fantastisch lekkere broodjes.
Straks gaan we nog eten en is het  spelletjesavond. Benieuwd wat de juffen voor ons in petto hebben.

Maandag 25 maart 2013
Na een ferme busreis van een 2-tal uurtjes kwamen we in Wortel aan. We pakten onze koffers uit, kregen een snelle rondleiding om daarna te genieten van een super lekkere maaltijd: appelmoes met aardappelen en een hamburger. Ons voorgerecht bestond uit soep, ons nagerecht … VERSE CHOCOLADEPUDDING!!!
Deze namiddag werden we in twee groepen verdeeld en mochten we al meteen meewerken op de boerderij. Groep 1 (Yannick, Rohan, Thijmen, Silas, Amber N, Anouck, Pauline, Ayco, Zita, Kiona, Amber Vdb) bezocht de stal met de schaapjes. Eerst leerden we de wol van de schaapjes bewerken tot draad en daarna mochten we leuke vilten tasjes maken. Gewoon fantastisch om te gebruiken.

Groep 2 ( Kasper, Kjell, Kenzo, Kyan, Kenji, Lowie, Valérie, Ianna, Zoë, Amber VL, Fleur en Maaike) stortte zich op het melken van de koetjes in de stal. Eerst kregen we uitleg over de soorten koeien, over de gepaste voeding en daarna mochten we een koe melken. Grandioos!
Deze avond gaan we eerst nog gezellig met zijn allen eten, ons logboek invullen, een spelletje spelen,  een flinke douche en daarna slapen.

Comments are closed.