Fotogalerij
Onze foto's kan je bekijken op onze facebook-pagina

De leerlingen arriveren rond 14.50 terug op school.

Bij fotogalerij kan je alvast genieten van de sfeerbeelden op de boerderijklassen: dag 1, dag 2, dag 3 en dag 4.

Vrijdag 6 maart:
Deze ochtend hebben we een laatste keer genoten van het uitgebreide ontbijt. Straks kunnen we ons nog een laatste keer uitleven in de verschillende workshops: trekken met de huifkar (groep 1) en alles over de kippen (groep 2).

Na het middageten dat bestaat uit soep, aardappeltjes met appelmoes en kip en als dessert een milkshake, vertrekken we terug naar Berlare.

Waarschijnlijk gaan we straks zeer moe zijn.

Donderdag 5 maart:
Deze ochtend stonden we fris op en genoten we van een uitgebreid ontbijt: brood of cornflakes, kaas, verschillende soorten charcuterie, confituur, choco, melk, …  Wat ons wel bijzonder opviel is dat juf. Kristel haar stem het ver aan het begeven is.
Na het ontbijt gaan we opnieuw aan de slag. Groep 1 mag gaan vilten en groep 2 gaat verschillende soorten broodjes bakken.
We kijken er nu al naar uit.
Straks gaan we middageten. De menu is soep, aardappelpuree met worteltjes en een worst en als dessert een lekkere pudding.

Gisterochtend hebben we genoten van de activiteiten en het weer was tof: zon.

’s Namiddags mocht groep 1 deelnemen aan de workshop ‘papier scheppen’ en kon groep 2 genieten van het ‘melkgebeuren’.

Daarna hebben we snel ons avondeten opgepeuzeld, want er was later een minifuif voorzien.

Woensdag 4 maart:
Vanochtend waren we alweer bijzonder vroeg uit de veren. Na een stevig ontbijt mochten we nog wat ontspannen vooraleer we straks terug de boerenstiel opnemen. Tot straks.

Groep 1 startte met het verzorgen van de boerderijdieren.We mochten helpen bij het uitmesten van de stallen, borstelen van de pony’s, … Konijntjes knuffelen, hooi en voeder aanvullen, …  Door het te doen leren we omgaan met de verschillende dieren,  welke producten ze leveren, … maar vooral hoeveel liefde en aandacht de dieren nodig hebben.

Groep 2 mocht op huifkarrentocht … We vertrokken met 2 huifkarren. Deze werden getrokken door 2 Haflinger-paarden. Een hele belevenis en een fijne kennismaking met Wortel.

’s Middags konden we genieten van FRIETJES. Eerst kregen we opnieuw soep, gevolgd door frietjes met stoofvlees en sla en worteltjes en als dessert een IJSJE.
Na een kort vrij spel mocht groep 1 tuinieren en startte groep 2 met het verder verzorgen van de dieren.

Na ons tussendoortje dat bestond uit fruit en een centerwafel gaven we alle dieren eten, in het bijzonder FIEN en mochten we ons nog even uitleven op de speelweide.

’s Avonds vulden we ons dagboek nog aan en genoten we van een hartige avondmaaltijd.

Dinsdag 3 maart:

Gisteravond hebben we nog de briefjes naar het thuisfront geschreven, namen we een douche en vielen de meesten als een blok in slaap.

Na een rustige nacht genoten we deze ochtend van een lekker boterham. We konden kiezen bruin of wit, met verschillende soorten beleg: speculoospasta, boerenham, kaas, worst, choco, … We mochten na ons ontbijt van de juffen nog even genieten van een korte stralend ochtendzon – vooraleer een felle regenbui arriveerde –  buiten. Daarna moest er opnieuw gewerkt worden: broodjes bakken (groep 1) en vilten (groep 2). Let op: het brood bakken hield wel wat meer in dan bakken. De boerin vertelde ons over de kringloop van het graan en de verschillende soorten met hun bereidingen. Daarna mochten we creatief zijn met deeg. Groep 2 bezocht de schapen waar ze een korte uitleg kregen over de verwerking van wol en de verschillende soorten. Daarna mochten we eindelijk vilten. Niet gemakkelijk!

Rond 13.00 mochten we eindelijk lunchen: we hadden allemaal honger. De menu: soep, SPAGHETTI en cake. Zalig.

Deze namiddag mocht  groep 1 de pseudo-koeien melken. Na een korte uitleg rond melk en een bezoek aan de koeien, konden we aan de slag in de stallen.
Groep 2 maakte – na heel wat uitleg – handgeschept papier. Eerst kregen we uitleg over het ontstaan en de bestanddelen van papier. Daarna mochten we het zelf uitproberen. We mochten pulp maken en hervormen tot handgeschept papier.
Na ons tussendoortje mochten we nog even vrij spelen en straks moeten we ons opfrissen voor het avondeten.

En daarna …  is het spelletjesavond. We kijken er echt al naar uit! Hopelijk hebben jullie al genoten van de eerste reeks foto’s.

Maandag 2 maart:

Onze kinderen zijn veilig en prima aangekomen om 11.33. De boerderijklassen kunnen beginnen … maar eerst de bagage naar de kamers brengen en uiteraard een beetje inrichten.

Na een uitgebreide rondleiding mochten weom 13.00 genieten van een zalige lunch: een soepje, aardappelpuree met kippengehakt en tomaten-champignonsaus en als dessert … lekkere pudding.

‘ s Namiddags mochten we ons dan eindelijk uitleven in en op de boerenstiel.
Groep 1 (Kyani, Niels, Gilles, Senne, Zbysko, Noah, Mathieu,, Lars, Lena en Daphne) werkten rond het thema ‘kip’. We leerden over de groei van het kuiken in een ei. We mochten de kippen van dichtbij bekijken en we leerden over de typische kenmerken van de kip, de huidige productie van leghennen, vleeskippen en eieren in de gespecialiseerde bedrijven. Straks spelen we nog een leuke kwis waarbij allerlei weetjes van deze namiddag nog eens aan bod komen.

Groep 2 (Milan, Arne, Melvin, Liam, Branco, Aaron, Maxime, Zepke, Linsey, Fee) mocht in de tuin werken. Eerst kregen we een uitgebreide rondleiding waarbij we mochten proeven van een wortel, ruiken aan verschillende kruiden, … Daarna mochten we in de biologische moestuin zelf van alles doen: zaaien, poten, planten en bemesten, onkruid wieden, oogsten van kruiden, … Straks maken we fantastische kruidenolie. We zijn er zeker van dat onze mama’s en papa’s al vol ongeduld hierop wachten.

Veel later – na ons avondeten – schrijven we nog onze brieven en vullen we ons dagboek aan … De toffe weetjes daarover worden jullie morgen verteld.

Tot morgen.

 

Comments are closed.